Filter je keuze

Filtertype:

Actiefkoolfilters

26 resultaten

Informatie over de actiefkoolfilters van TOPS Luchtfilters

Als de luchtkwaliteit gegarandeerd moet zijn, is een goede luchtfilter onmisbaar. TOPS Luchtfilters heeft ruim 40 jaar ervaring.

Actiefkoolfilters

Geuren en gassen afvangen? Maak dan gebruik van onze actiefkoolfilters. Op basis van de mate van vervuiling kies je het juiste type filter.

Is er sprake van relatief weinig vervuiling? Maak dan gebruik van onze actiefkoolcompactfilters. Deze filters zijn bijvoorbeeld ideaal als er sprake is van overlast door uitlaatgassen in de buurt van een druk verkeerspunt.

Je kan ook kiezen voor glasvezel zakkenfilters geïmpregneerd met koolstof, ofwel actiefkoolzakkenfilters. Als derde alternatief leveren we ook actiefkoolmatten, zowel op rol als op maat gesneden.

Is er sprake van een hoge vervuilingsgraad? Kies dan voor onze met actiefkool gevulde koolpatronen. Denk bijvoorbeeld aan de afzuiging van een keukeninstallatie, waar sprake is van veel lokale vervuiling.

Actiefkoolcilinders & Koolstofpatronen

De kracht van koolstof

Hoge concentraties van geuren of gassen afvangen? Kies dan voor koolstofpatronen gevuld met actiefkool. De patronen bestaan uit geperforeerd staal of kunststof en zijn gevuld met koolstofkorrels. Die korrels zijn bijzonder effectief in het afvangen van geuren en gassen. Voor de meer hardnekkige gevallen levert TOPS ook geïmpregneerde koolstof.

 

Koolstofpatronen met chemisorbant

Soms is een verontreiniging zó sterk dat koolstofpatronen noch geïmpregneerde koolstof tot resultaat leiden. In dat geval heeft TOPS nog een troef: koolstofpatronen met chemisorbant. Deze paarse korrels gaan een verbinding aan met de verontreinigende stof, waardoor deze uit de luchtstroom verdwijnt. Bewezen effectief bij onder andere rioolontluchting. Het is tot slot ook mogelijk een blend in te zetten, ofwel een combinatie van koolstof en een chemisorbant.

Eenvoudige montage

Koolstofpatronen worden met een bajonetverbinding op een bevestingsframe geplaatst. Deze frames hebben standaardafmetingen, waardoor de installatie eenvoudig en snel is. Het aantal mogelijke patronen is afhankelijk van het frame.

 

Begin met advies

Houd er rekening mee dat de werking van het kool of de chemisorbant mede afhankelijk is van de contacttijd van de verontreinigde lucht met de actieve kool. Des te langer de contacttijd, des te beter de filterwerking tot zijn recht komt. Laat je goed adviseren over de juiste aanpak.

Actiefkoolcompactfilters

Krachtige koolstoffilters tegen geuren en gassen

Op zoek naar koolstoffilters voor de bestrijding van ongewenste gassen en geuren? Met actiefkoolcompactfilters kies je voor een totaaloplossing. In een compacte uitvoering worden fijnfilter en geurfilter gecombineerd.

 

Samenstelling

Het filtermedium bestaat uit geplisseerd synthetisch doek met filterklasse F7. Daarnaast is het voorzien van een granulaat van geactiveerde koolstof. Voor de behuizing is gebruik gemaakt van verbrandbare corrosiebestendige kunststof.

Houd er rekening mee dat deze koolstoffilters minder goed geschikt zijn voor het filteren van afzuiglucht uit keukeninstallaties. In dat geval adviseren wij je gebruik te maken van koolstofpatronen in combinatie met een separaat glasvezel zakkenfilter, type TOPS F7.

Makkelijk monteren

De actiefkoolcompactfilters worden in 3 standaard buitenmaten geleverd, met een diepte van 292 millimeter. Deze passen doorgaans zonder enige aanpassing in de montageramen. Ook de standaard zakkenfilters kunnen daar eenvoudig in gemonteerd worden. De actiefkoolcompactfilters zijn standaard Eurovent-gecertificeerd.

Actiefkoolzakkenfilters

Feilloos filteren

Hinderlijke geuren en verontreinigingen uit de lucht filteren? Voor het effectief bestrijden van lage concentraties vervuiling kies je voor onze actiefkoolzakkenfilters. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het filteren van ozon en koolwaterstoffen.

 

Uitvoering

De zakkenfilters zijn gemaakt van een hoogwaardig glasvezel medium, met filterklasse F7 aan de binnenzijde. De buitenzijde bestaat uit geactiveerd koolstofgranulaat. Desgewenst worden de zakkenfilters geleverd zonder het glasvezel medium aan de binnenzijde.

Met actiefkoolzakkenfilters kies je voor een zeer solide stalen frame, eenvoudig te monteren in de bekende standaardframes. Uiteraard zijn de filters leverbaar in verschillende buitenmaten.

Energiezuinig

Onze zakkenfilters worden in twee uitvoeringen aangeboden. Naast de reguliere variant is er ook de actiefkoolzakkenfilter type E, waarbij de ‘E’ staat voor ’Energy‘. Je kiest dan voor een zakkenfilter met een zeer lage aanvangsweerstand, waardoor deze zeer energiezuinig werkt.

 

Toepassingen

De zakkenfilters met actiefkoolstof worden gebruikt in ventilatiesystemen in gezondheidscentra, kantoren, scholen, winkelcentra en gebouwen in de buurt van wegen met veel verkeer. Ook de vieze geuren uit kleedkamers, keukens of rookruimtes worden effectief geweerd. De toepassingen zijn bijna eindeloos: onze adviseurs vertellen er graag meer over.