Filter je keuze

Filtertype:

Compactfilters

13 resultaten

Informatie over de compactfilters van Tops Luchtfilters

Als de luchtkwaliteit gegarandeerd moet zijn, is een goede luchtfilter onmisbaar. Tops Luchtfilters heeft ruim 40 jaar ervaring.

Compactfilters

Compacte buitenmaten én een groot filteroppervlak

Gebruik maken van compactfilters? Kies dan voor een sterk geplooid filtermedium, de zogenaamde minipleats. Hierdoor ontstaat er een in verhouding zeer groot en efficiënt filteroppervlak in een verder beperkte ruimte.

Europees gecertificeerd

Tops levert compactfilters standaard met een microglasfiber filtermedium. Deze filters zijn geclassificeerd conform de norm ISO 16890. Daarnaast zijn we je ook graag van dienst met compactfilters met een synthetisch filtermedium.

De compactfilters van Tops zijn leverbaar in filterklasse M5-F9 (EN779:2012 – Verlopen) en uiteraard in ISO 16890 groepen. De filters zijn standaard voorzien van een kunststof kader.

Compactfilters met flens, type Tops Airpac

Zoek je naar compactfilters met een flens van hoge kwaliteit? Kies dan voor Tops Airpac compactfilters, met een kunststof kader en een microglasfiber filtermedium. Je maakt dan gebruik van een minipleated filtermedium, waardoor je binnen een beperkte ruimte toch een maximaal groot filteroppervlak kunt realiseren.

Zijdelings monteren mogelijk

De Airpac compactfilters zijn rondom voorzien van een flens, waardoor je deze desgewenst zijdelings in een U-profiel kunt monteren. De filters hebben standaard een diepte van 100 mm. en een flensdikte van 25 mm. Wij kunnen je de Tops Airpac compactfilters leveren in standaardmaten en filterklasse M6-F9. Goed om te weten: alle compactfilters zijn geclassificeerd conform de huidige norm voor luchtfilters: ISO 16890.

Compactfilters in V-vorm, type Tops V-cel

Wil je een maximaal filteroppervlakte verkrijgen in een beperkte ruimte? De compactfilters type Tops V-cel zijn sterk geplisseerd, waardoor je de beschikbare ruimte maximaal kunt benutten. Slimme kopers kiezen voor compactfilters met een kunststof behuizing waarin V-vorm filterpakketten verlijmd zijn. De Tops V-cel filters zijn onder meer geschikt voor gebruik bij een groot luchtdebiet.

Altijd gecertificeerde filters

De compactfilters van Tops zijn standaard gemaakt met een filter van glasvezel papier. Desgewenst leveren we ook filters met een filtermedium van synthetisch materiaal. Neem daarvoor contact op, we helpen je graag.

Tops levert haar compactfilters uitsluitend in standaardmaten in de filterklassen M6-F9. Goed om te weten: onze compactfilters zijn geclassificeerd conform de huidige norm voor luchtfilters: ISO 16890.

Compactfilters in platte uitvoering, type Tops Minipleat

Zoek je naar compactfilters met een beperkte buitenmaat maar toch een groot filteroppervlak? Kies dan voor Tops Minipleat compactfilters. Dankzij de sterke plooiing van het glasvezel filtermedium en de vorming door dunne thermoplastische afstandhouders, kun je de beschikbare ruimte optimaal – en dus efficiënt – benutten.

 

Keuze uit verschillende kaders en filtermedia

Je kunt de compactfilters bestellen met een kunststof of metalen kader. Op verzoek kunnen we de Minipleat compactfilters bovendien leveren met een MDF of kartonnen kader. Wil je de Minipleat compactfilters met een synthetisch filterdoek laten vervaardigen, in plaats van met een glasvezel medium? Laat het ons weten, we helpen je graag.

Optimale levensduur

Tops adviseert om, indien mogelijk, voor de Minipleat compactfilter gebruik te maken van een cassettefilter of zakkenfilter. Niet zonder reden, want zo voorkom je een zogenaamd ‘stofdeken’ in de plooien, waardoor de efficiëntie flink kan teruglopen. Met een cassettefilter of zakkenfilter ervoor zorg je voor een maximale levensduur van je filters.

Tops levert de Minipleat compactfilters in filterklasse M5-F9. De filters met kunststof kader hebben een dikte van 22, 48 of 96 millimeter. Op zoek naar een ander kader? Tops levert verschillende diktes vanaf 22 millimeter.