Filter je keuze

Filtertype:

Filterdoeken

11 resultaten

Informatie over de filterdoeken van Tops Luchtfilters

Als de luchtkwaliteit gegarandeerd moet zijn, is een goede luchtfilter onmisbaar. Tops Luchtfilters heeft ruim 40 jaar ervaring.

Filterdoeken

Filtermedia van Tops Luchtfilters worden gemaakt van kwalitatief hoogwaardige vezels. Ieder filtermedium wordt progressief opgebouwd, met als resultaat een hoog stofhoudend vermogen. Tops levert 3 verschillende soorten filterdoek: synthetisch filterdoek, glasvezelmedium (verfvangfilters) en PPI filtermedium. De laatste is een zwart, geschuimd filtermedium dat enigszins reinigbaar is. De filterklassen lopen uiteen van G1 tot M6, afhankelijk van het soort filterdoek.

 

Synthetisch filterdoek

Synthetisch filterdoek wordt vaak als voorfilter gebruikt in luchtbehandelinginstallaties en WTW-units, of als hoofdfilter in fancoil units en airconditioning units. Dit type filterdoek is leverbaar in meerdere uitvoeringen die van elkaar verschillen door de dikte en het filterrendement. Synthetisch filterdoek kan naar wens op rol of op maat gesneden geleverd worden.

Glasvezelmedium (verfvangfilters)

Glasvezelmedium (paintstop) is speciaal ontworpen voor verfnevelafscheiding in spuitruimten en spuitcabines. Dit type filter heeft een open, progressieve structuur van vezelmateriaal en garandeert daardoor een grote opnamecapaciteit van afgescheiden verfdeeltjes. De weerstand neemt slechts beperkt toe, ook bij sterke vervuiling. Glasmedium word standaard op rol geleverd.

 

PPI filterdoek

PPI is een zwart filterdoek gemaakt van geschuimd polyester. Het heeft een homogene, open celstructuur en is geschikt voor het afvangen van grove vuildelen. PPI filterdoek is leverbaar in verschillende uitvoeringen qua dikte en qua celgrootte. Dat laatste wordt aangeduid in micron of in PPI (Pore Per Inch) .

Hoe hoger de PPI, hoe dichter de structuur en hoe beter de filterwerking. PPI filterdoek is beperkt reinigbaar en kan daardoor meerdere malen teruggeplaatst worden.

Synthetisch filtermedium

Synthetisch filterdoek wordt vaak als voorfilter gebruikt in luchtbehandelinginstallaties en WTW-units of als hoofdfilter in fancoil units en airconditioning units. De vezels van het synthetische filtermedia bestaan uit 100% thermisch gebonden polyester, zijn bestendig tegen temperaturen tot 80°C en maar liefst 90% relatieve luchtvochtigheid.

Kwaliteitscontroles

Het filtermateriaal van Tops Luchtfilters wordt altijd met zorg geproduceerd. Tussentijds vinden geregeld controles plaats, om zo de kwaliteit zorgvuldig te bewaken. Deze filtermedia kunnen op rol geleverd worden, maar ook in ieder ander gewenst formaat.

Glasmedium / verfvangfilters

Verfnevel goed afvangen is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de luchtsnelheid op het filter, het type filter en natuurlijk de hoeveelheid lak waarmee gespoten wordt.  Maak voor een advies op maat gebruik van de expertise en ervaring van onze medewerkers, want dat is de snelste weg naar een passende oplossing voor een scherpe prijs.

 

Paintstop Groen

Paintstop Groen is speciaal ontworpen voor verfnevelafscheiding in spuitruimten en spuitcabines. De open, progressieve structuur van vezelmateriaal in de luchtstroom garandeert een grote opnamecapaciteit van afgescheiden verfdeeltjes. Bovendien neemt de weerstand slechts beperkt toe, ook bij sterke vervuiling.

 

Paintstop Oranje

Paintstop Oranje is speciaal ontworpen voor verfnevelafscheiding op plaatsen waar gebruik wordt gemaakt van sneldrogende en/of watergedragen lakken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan spuitruimtes, voorbewerkingsvloeren en spuitcabines. Door de verzwaarde filterconstructie en de aanwezigheid van een stofbindmiddel, ontstaat een zeer hoog vangrendement.

Paintstop Geel

Paintstop Geel is speciaal ontworpen voor verfnevelafscheiding op plaatsen waar gebruik wordt gemaakt van sneldrogende en/of watergedragen lakken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan spuitruimtes, voorbewerkingsvloeren en spuitcabines. Door de verzwaarde filterconstructie en de aanwezigheid van een stofbindmiddel, ontstaat een zeer hoog vangrendement.

 

Andreae filters

Voor spuitcabines waaraan hoge eisen worden gesteld, leveren wij de hoogwaardige papieren Andreae filters. Het Andreae filter is een krachtig vuurdovend papieren zigzagfilter. Het filter levert topprestaties qua rendement. Dat is te danken aan de uitgekiende constructie waarin de met verfdeeltjes geladen lucht minimaal 4 keer van richting veranderen. Door de centrifugale werking die daarbij ontstaat, zetten klevende deeltjes zich af.

 

Paint arrestors

Paint arrestors zijn de eerste droge filters die speciaal ontworpen zijn om de afgevoerde deeltjes van spuitnevel op te vangen. Ze zijn gefabriceerd uit gesneden en uitgerekt papier en polyester. Zij vangen op efficiënte wijze de verfdeeltjes op, voordat deze de luchtafvoer bereiken.

Tops levert 3 types paint arrestors:

  • PA-3000
  • PA-3118-42-FR 8 lagen zonder vlies
  • PA-3299-42-FR 5 lagen met vlies
  • PA-3430-42-FR 7 lagen met vlies

PPI filterdoek

PPI is een zwart filterdoek gemaakt van geschuimd polyester. Het heeft een homogene, open celstructuur en is geschikt voor het afvangen van grove vuildelen. PPI filterdoek is leverbaar in verschillende uitvoeringen qua dikte en qua celgrootte. De celgrootte van filterdoek wordt aangeduid in micron of in PPI (Pore Per Inch). Hoe hoger de PPI, hoe dichter de structuur en hoe beter de filterwerking.

 

Flexibel of zelfdragend doek

Afhankelijk van de toepassing en de wijze van monteren kan gekozen worden voor een flexibel doek of voor een hardschuim zelfdragend doek.

Reinigbaar

PPI filterdoek is beperkt reinigbaar en kan daardoor meerdere malen teruggeplaatst worden.

 

Op maat geleverd

De filters worden altijd op maat geleverd en hebben filterklasse G1-G3, afhankelijk van de PPI-waarde.