Filter je keuze

Filtertype:

Spuiterij filters

32 resultaten

Informatie over de filters voor spuiterijen van TOPS Luchtfilters

Als de luchtkwaliteit gegarandeerd moet zijn, is een goede luchtfilter onmisbaar. TOPS Luchtfilters heeft ruim 40 jaar ervaring.

Spuitcabinefilters

Spuitcabinefilters hebben als doel om luchtverontreiniging tegen te gaan. Spuitcabinefilters zijn goed voor het welzijn van werknemers en dragen bij aan soepele productieprocessen. Voor een goed spuitresultaat is het juiste type kwaliteitsfilter onmisbaar. Bij TOPS ben je daarvoor aan het goede adres.

 

Altijd het juiste filter

TOPS levert drie soorten filters: verfvangfilters, zakkenfilters en synthetisch filterdoek. Binnen deze categorieën leveren we alle soorten filters, van vloerfilter tot plafondfilter. TOPS is dus niet gebonden aan een specifiek merk en daardoor kunnen we altijd samenwerken met spuiterijen en schadeherstelbedrijven. In ons eigen magazijn worden de spuitcabinefilters op maat gesneden en (desgewenst) per cabine verpakt.

 

Paintstop Groen

Paintstop Groen is speciaal ontworpen voor verfnevelafscheiding in spuitruimten en spuitcabines. De open, progressieve structuur van vezelmateriaal in de luchtstroom garandeert een grote opnamecapaciteit van afgescheiden verfdeeltjes. Bovendien neemt de weerstand slechts beperkt toe, ook bij sterke vervuiling.

 

Paintstop Oranje

Paintstop Oranje is speciaal ontworpen voor verfnevelafscheiding op plaatsen waar gebruik wordt gemaakt van sneldrogende en/of watergedragen lakken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan spuitruimtes, voorbewerkingsvloeren en spuitcabines. Door de verzwaarde filterconstructie en de aanwezigheid van een stofbindmiddel, ontstaat een zeer hoog vangrendement.

 

Paintstop Geel

Paintstop Geel is speciaal ontworpen voor verfnevelafscheiding op plaatsen waar gebruik wordt gemaakt van sneldrogende en/of watergedragen lakken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan spuitruimtes, voorbewerkingsvloeren en spuitcabines. Door de verzwaarde filterconstructie en de aanwezigheid van een stofbindmiddel, ontstaat een zeer hoog vangrendement.

Andreae filters

Voor spuitcabines waaraan hoge eisen worden gesteld, leveren wij de hoogwaardige papieren Andreae filters. Het Andreae filter is een krachtig vuurdovend papieren zigzagfilter. Het filter levert topprestaties qua rendement. Dat is te danken aan de uitgekiende constructie waarin de met verfdeeltjes geladen lucht minimaal 4 keer van richting veranderen. Door de centrifugale werking die daarbij ontstaat, zetten klevende deeltjes zich af.

 

Paint arrestors

Paint arrestors zijn de eerste droge filters die speciaal ontworpen zijn om de afgevoerde deeltjes van spuitnevel op te vangen. Ze zijn gefabriceerd uit gesneden en uitgerekt papier en polyester. Zij vangen op efficiënte wijze de verfdeeltjes op, voordat deze de luchtafvoer bereiken.

TOPS levert 3 types paint arrestors:

  • PA-3000
  • PA-3118-42-FR 8 lagen zonder vlies
  • PA-3299-42-FR 5 lagen met vlies
  • PA-3430-42-FR 7 lagen met vlies

 

Plafondfilter CC 600-G

Plafondfilter is een fijnfilter wat speciaal ontworpen is voor de luchtfiltratie in spuitcabines. Het plafondfilter heeft filterklasse M5 en wordt als laatste fase in de filtratie van luchtinlaat toegepast. Om te voorkomen dat de gefiltreerde stofdeeltjes door het plafondfilter heen trillen en de lak hiermee beschadigen is het plafondfilter bewerkt met een zogenaamd ‘stofbindmiddel’. Zolang het stofbindmiddel niet is verzadigd, houdt het filtermedium elke korrelige stofsoort (dus ook schuurstof) tegen.