Filter je keuze

Filtertype:

Zakkenfilters

23 resultaten

Informatie over de zakkenfilters van Tops Luchtfilters

Als de luchtkwaliteit gegarandeerd moet zijn, is een goede luchtfilter onmisbaar. Tops Luchtfilters heeft ruim 40 jaar ervaring.

Zakkenfilters

Zakkenfilters zijn bij luchtbehandelingsinstallaties en ventilatiesystemen de meest gebruikte filters. Met de zakkenfilters ben je in staat om zowel grof- als fijnstof te filteren, maar ook om geuren en virussen te neutraliseren. Hierdoor zijn onze zakkenfilters voor diverse toepassingen te gebruiken. De keuze voor een zakkenfilter hangt erg af van de toepassing en de wensen. Wij adviseren je daar graag in. Belangrijk om te weten is dat onze zakkenfilters direct uit voorraad leverbaar zijn. Uiteraard is maatwerk ook mogelijk.

Europese norm

Alle zakkenfilters van Tops Luchtfilters zijn geclassificeerd conform de ISO 16890 norm. Dit is de huidige Europese norm op het gebied van luchtfilters. Hiermee kan je de kwaliteit van een zakkenfilter bepalen en vergelijken. Vanuit de ISO 16890 norm wordt er een filterklasse aan het zakkenfilter gekoppeld. Hiermee wordt aangegeven hoeveel procent er van een bepaalde deeltjesgrootte wordt afgevangen.

Verschillende filterkaders

Om op iedere wens in te kunnen spelen, bieden wij naast verschillende media ook verschillende filterkaders aan. Zo kan je onder andere kiezen uit een metalen, kunststof of houten frame. Hierdoor kunnen wij de beste oplossing voor jouw toepassing bieden.

Snelle levertijden

Een goede luchtkwaliteit is erg belangrijk. Tijdig filters vervangen draagt hier uiteraard aan bij. Een snelle levering is daarom een vereiste. Alle standaard afmetingen van de zakkenfilters worden direct uit eigen voorraad geleverd. Heb je een maatwerk zakkenfilter nodig? Deze zijn binnen 5-7 werkdagen leverbaar.

Synthetische zakkenfilters

Het medium van de synthetische zakkenfilters is zorgvuldig uitgekozen en progressief opgebouwd. Hierdoor hebben de zakkenfilters een hoog stofhoudend vermogen en tegelijkertijd een lage drukval. De synthetische zakkenfilters zijn verkrijgbaar in verschillende filterklassen van Coarse 65% tot ePM1 70%. Hierdoor kunnen de synthetische zakkenfilters gebruikt worden voor grove voorfiltratie, maar ook als voorfilter van HEPA filters. Wat ook bekend staat als absoluutfilters. Uiteraard zijn de synthetische zakkenfilters Eurovent gecertificeerd.

Verschillende kaders

Een gezond binnenklimaat is voor iedereen belangrijk. Daarom zijn maatwerk synthetische zakkenfilters uiteraard mogelijk. Hierbij kan je kiezen uit een gegalvaniseerd stalen, kunststof of houten frame.

Glasvezel zakkenfilters

De glasvezel zakkenfilters van Tops zijn geschikt voor medium en fijn filtratie en zijn Eurovent gecertificeerd. Daarnaast kunnen deze zakkenfilters als voorfilter van absoluutfilters gebruikt worden. De aerodynamische vorm van het glasvezel zakkenfilter vermindert turbulentie in de luchtstroom. Mede hierdoor zorgt het zakkenfilter voor een laag energieverbruik en een hoog stofhoudend vermogen. Ook de glasvezel zakkenfilters kunnen op maat gemaakt worden met een gegalvaniseerd stalen, kunststof of houten frame.

Actiefkool zakkenfilters

Actiefkool zakkenfilters zijn speciaal gemaakt om geuren en gassen te neutraliseren. Heb je op kantoor of een luchthaven veel last van onaangename geuren? Dan zijn actiefkool zakkenfilters een uitstekende oplossing. Het medium is glasvezel of synthetisch met een koolstofgranulaat erin verwerkt. Door de hoogwaardige kwaliteit zorgen de actiefkool zakkenfilters voor een laag energieverbruik en een hoog stofhoudend vermogen. Daarnaast is maatwerk ook mogelijk en kan je kiezen uit verschillende frames zoals, gegalvaniseerd staal, kunststof of hout.

Nanowave zakkenfilters

De nanowave zakkenfilters zijn uniek door de extreem lage weerstand, waardoor het energieverbruik ook ontzettend laag is. Door de opbouw van het synthetische nanowave medium zijn deze zakkenfilters geschikt als fijnstoffilter in luchtbehandelingsinstallaties en ventilatiesystemen. Een ander voordeel is dat de nanowave zakkenfilters een enorm hoog stofhoudend vermogen hebben, waardoor de standtijd erg lang is. Daarnaast zijn deze zakkenfilters Eurovent gecertificeerd via de fabrikant en verkrijgbaar in zowel standaard als maatwerk afmetingen met een gegalvaniseerd stalen, kunststof of houten frame.

Rigid zakkenfilters

De rigid zakkenfilters zijn uitermate geschikt voor filtratie in de zwaarste omgevingscondities. Door de verschillende filterklassen kunnen de zakkenfilters zowel als grof- en fijn filter gebruikt worden. Het rigid zakkenfilter is 100% synthetisch, corrosievrij en vochtbestendig. Zo zijn de zakken bijvoorbeeld lekvrij gelast en zelf ondersteunend. Hierdoor blijven de zakken stijf en rechtop staan in turbulente luchtstromen. Het kunststof frame maakt dit filter compleet, waardoor er een maximaal stofhoudend vermogen behaald kan worden. De rigid zakkenfilters kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden in boortorens en offshore.