Filter je keuze

Filtertype:

Zakkenfilters

22 resultaten

Informatie over de zakkenfilters van TOPS Luchtfilters

Als de luchtkwaliteit gegarandeerd moet zijn, is een goede luchtfilter onmisbaar. TOPS Luchtfilters heeft ruim 40 jaar ervaring.

Zakkenfilters: direct uit voorraad leverbaar

Zakkenfilters zijn de meest gebruikte filters bij luchtbehandelingsinstallaties en ventilatiesystemen. Omdat veel mensen een specifieke voorkeur hebben voor glasvezel dan wel synthetische filters, heeft TOPS een uitgebreid assortiment van beide typen. U kunt dus altijd kiezen voor de beste oplossing voor uw vraag. Bovendien zijn onze zakkenfilters – zowel synthetisch als glasvezel – direct uit voorraad leverbaar

Europese norm

Zowel de glasvezel als de synthetische zakkenfilters van TOPS zijn geclassificeerd conform de ISO 16890 norm. Dit is de huidige Europese norm op dit gebied en dus een maatstaf voor kwaliteit.

Verschillende filterkaders

Net als in het assortiment filters biedt TOPS ook keuzevrijheid bij de filterkaders. Maak gebruik van het standaard metalen kader voor maximale stevigheid, of kies desgewenst voor kunststof of hout.

Snelle levertijden

TOPS levert standaardmaten met filterklasse G4-F9 direct uit eigen voorraad. Buitenstandaard afmetingen zijn binnen 5-7 werkdagen leverbaar.

Synthetische zakkenfilters

Op zoek naar synthetische zakkenfilters met een optimale filterwerking? Kies dan voor onze synthetische zakkenfilters. Dit type filter heeft een synthetisch filterdoek dat is opgebouwd uit meerdere lagen. De buitenzijde bestaat uit fijne vezels van meltblown polypropyleen voor een optimale filterwerking. De binnenzijde is voorzien van een groffilter dat het stofhoudend vermogen maximaliseert.

Verschillende kaders

Vanwege de solide constructie worden synthetische zakkenfilters standaard geleverd met een metalen kader, maar er kan ook gekozen worden voor hout of kunststof. Neem daarvoor contact met ons op.

Nanowave Zakkenfilters

Voor de energiebewuste gebruiker biedt TOPS de synthetische Nanowave zakkenfilters. Dit type filter is geclassificeerd conform de norm voor luchtfilters ISO 16890, waardoor je verzekerd bent van kwaliteit en duurzaamheid.

Zuinig energieverbruik

De Nanowave zakkenfilters hebben een tapse vorm waardoor er een optimale doorstroming van lucht is. Dat draagt natuurlijk bij aan een relatief laag energieverbruik.

Solide stalen frame

De Nanowave zakkenfilters worden standaard geleverd in een stevig stalen frame. Deze robuuste constructie is na gebruik geschikt voor recycling, een duurzame oplossing dus. Op aanvraag zijn er overigens ook houten of kunststof frames beschikbaar.

Glasvezel zakkenfilters

De glasvezel zakkenfilters zijn standaard uitgerust met een glasvezel filterdoek en een meer dan degelijk metalen kader. Dit zorgt voor maximale stevigheid. Indien gewenst kunnen we ook een houten kader dat volledig verbrandbaar is produceren. De hoeken van deze houten kaders zijn verstek gemonteerd, zodat je geen last hebt van scherpe randen en open zaagkanten.

Energielabel A

De enveloppen in de zakkenfilters lopen taps toe, waardoor je kan rekenen op een zo gunstig mogelijke doorstroming van de lucht. Dit draagt bij aan een zuinig energieverbruik. De lage drukval die op deze manier wordt gerealiseerd, zorgt ervoor dat de ISO percentages conform de normering ISO 16890 hoog uitvallen. Ten slotte sealen we de gestikte afstandhouders aan de buitenkant, om lekkage van vuile lucht te voorkomen.