Filter je keuze

Filtertype:

Luchtfilters voor laboratoria

Luchtfilters voor laboratoria

Een goede luchtkwaliteit is te allen tijde van groot belang, maar bij laboratoria is dit zelfs nog belangrijker.

Laboratoria worden altijd gehouden aan hoge hygiënische eisen. Zo moeten analisten zich houden aan kledingvoorschriften en mag er in een laboratorium niets worden geconsumeerd. Ook aan de luchtkwaliteit zijn hoge eisen aan verbonden. Niet alleen moet de temperatuur in een laboratorium constant gereguleerd zijn, maar de luchtkwaliteit moet ook voldoen aan verschillende eisen om besmetting van chemische monsters te voorkomen. Goede filtratie ondersteunt de secure werkzaamheden van de analisten en zorgt voor een schone werkomgeving.

Om aan de extreme kwaliteitseisen van de binnenlucht te voldoen, wordt geadviseerd om filters te gebruiken met een minimale classificatie van ePM1 70%. Gebaseerd op de locatie van het laboratorium kan het oplopen tot ePM1 90%.

Bij TOPS bieden wij een groot assortiment aan filters die voldoen aan deze hoge classificaties. Filters zoals onze HEPA-filters, compactfilters en Nanowave zakkenfilters zijn gemaakt van kwalitatief goede materialen en voldoen aan de Europese Norm.

Hoe wordt er bepaald welke filters nodig zijn in een laboratorium? Vanuit Eurovent is er een systeem ontwikkeld om te kunnen bepalen welk filter voor welke toepassing gebruikt moet worden. Aan de hand van de zogenoemde ODA- en SUP-klassen wordt een advies gegeven wat de minimale kwaliteit van het filter moet zijn.

ODA staat voor “Outdoor air quality” en dit is afhankelijk per plaats. In een industriegebied is de luchtkwaliteit vaak slechter dan in een bosrijk gebied. Omdat het laboratorium aan hoge hygiënische eisen moet voldoen, valt het in SUP klasse 1. Het filter moet dus minimaal de filterklasse ePM1 70% hebben. In deze tabel zie je de verschillende classificaties per ODA klasse.

Heb je vragen? Sven helpt je graag met professioneel advies.
Stuur een e-mail of bel naar 040 – 204 54 06.

Indrukwekkende cijfers

TOPS Luchtfilters staat iedere dag voor je klaar. Met een aantal cijfers krijg je een overzicht van wie TOPS is.


 • 40
  +

  Jaar ervaring


 • 100000
  +

  Producten op voorraad


 • 2500
  +

  Filters per dag verzonden


 • 25
  +

  Specialisten in dienst