Filter je keuze

Filtertype:

Luchtfilters voor ziekenhuizen

Ziekenhuizen

Ziekenhuizen zijn plekken waar mensen moeten herstellen. De omgeving waarin de patiënten liggen is erg belangrijk voor het verloop van het herstel. Een goede luchtkwaliteit is dus erg belangrijk.

Mensen die in het ziekenhuis liggen, zijn op dat moment vaak verzwakt. Hierdoor zijn zij vatbaarder voor andere ziektes. Daarnaast verspreiden zieke mensen bacteriën. Het is erg belangrijk dat deze bacteriën zich zo min mogelijk kunnen verspreiden. Fijnstof beperken is een van de oplossingen. Een goed ventilatiesysteem met hoogwaardige filters draagt hier zeker aan bij.

Om patiënten de zorg te kunnen bieden die zij verdienen, is een goede werkomgeving ook erg belangrijk voor het personeel. Op het moment dat er een goed ventilatiesysteem is en er zo min mogelijk bacteriën worden verspreid, wordt het personeel minder snel ziek. Door een goede luchtkwaliteit kan het personeel zich ook veel beter concentreren en raken zij minder snel vermoeid.

Om te zorgen voor een bepaalde luchtkwaliteit op belangrijke locaties heeft Eurovent verschillende regels opgesteld om hierover advies te kunnen geven. Deze regels gaan over de luchtkwaliteit in een bepaalde ruimte. De specifieke ruimte wordt in SUP 1 tot en met 5 ingedeeld. Een ziekenhuis valt in de SUP 1 categorie. Het is namelijk een toepassing met een vraag naar hoge hygiënische eisen. De toevoerfilters in een ziekenhuis moeten volgens Eurovent minimaal filterklasse ePM1 70% hebben.

Afhankelijk van de buitenluchtkwaliteit kan nu bepaald worden welke filterklasse nodig is voor het ziekenhuis. Hoe vervuilder de buitenlucht is, hoe hoger de filterklasse moet zijn om schone lucht in het ziekenhuis te krijgen. De buitenluchtkwaliteit is onder te verdelen in ODA 1 tot en met 3, ook wel bekend als “outdoor air quality”. Bij ODA 1 is de buitenluchtkwaliteit het minst slecht. De buitenluchtkwaliteit kan gemeten worden met een luchtmeter. In deze tabel is te zien aan welke filterklasse het filter minimaal moet doen bij welke ODA.

Heb je vragen? Marleen helpt je graag met professioneel advies.
Stuur een e-mail of bel naar 040 – 204 54 06.

Indrukwekkende cijfers

TOPS Luchtfilters staat iedere dag voor je klaar. Met een aantal cijfers krijg je een overzicht van wie TOPS is.


 • 40
  +

  Jaar ervaring


 • 100000
  +

  Producten op voorraad


 • 2500
  +

  Filters per dag verzonden


 • 25
  +

  Specialisten in dienst