Filter je keuze

Filtertype:

Luchtfilters voor de horeca

Luchtfilters voor de horeca

Sfeer en beleving zijn belangrijke onderwerpen voor horecabedrijven. Een goede luchtkwaliteit kan hieraan bijdragen. Door een slechte luchtkwaliteit kunnen bezoekers namelijk vermoeid raken en eerder weggaan. Als horecaondernemer wil je graag dat bezoekers zo lang mogelijk in de zaak blijven.

Bij het bereiden van eten komt er veel fijnstof vrij. Dit is natuurlijk niet fijn werken voor het personeel, maar deze fijnstof trekt vervolgens ook naar bijvoorbeeld het restaurant. Dit kan ervoor zorgen dat er luchtwegirritaties ontstaan. Het afvoeren van vieze lucht is daarom erg belangrijk. Daarnaast is het belangrijk om schone frisse lucht in de ruimte te brengen.

Om je klanten de optimale beleving te bieden is het belangrijk om de luchtkwaliteit te optimaliseren. Hiervoor zijn minimaal ePM1 50% filters nodig, maar afhankelijk van de omgeving kan dit oplopen naar minimaal ePM1 80% filters.

Hoe wordt bepaald welke filters nodig zijn in de horeca? Hiervoor heeft Eurovent een eenvoudig systeem ontwikkeld als richtlijn. Afhankelijk van de buitenluchtkwaliteit in de omgeving en het type ruimte wordt er een richtlijn gegeven.

Een horecagelegenheid valt volgens dit systeem in een ruimte met permanente bezetting. Volgens het Eurovent systeem hoort hier de klasse SUP 2 bij. Er zijn vijf verschillende SUP klassen. Vervolgens wordt er gekeken naar de buitenluchtkwaliteit in de omgeving De buitenluchtkwaliteit is te meten met een luchtmeter. Afhankelijk van de uitkomst van de meting is dit ODA 1, ODA 2 of ODA 3. Via deze tabel wordt bepaald aan welke kwaliteit de filters minimaal moeten voldoen.

Heb je vragen? Sandra helpt je graag met professioneel advies.
Stuur een e-mail of bel naar 040 – 204 54 06.

Indrukwekkende cijfers

TOPS Luchtfilters staat iedere dag voor je klaar. Met een aantal cijfers krijg je een overzicht van wie TOPS is.


 • 40
  +

  Jaar ervaring


 • 100000
  +

  Producten op voorraad


 • 2500
  +

  Filters per dag verzonden


 • 25
  +

  Specialisten in dienst