Filter je keuze

Filtertype:

Luchtfilters voor Scholen

Luchtfilters voor Onderwijsinstellingen

Goede prestaties van docenten en leerlingen komen onder andere door concentratie. Een goede luchtkwaliteit kan de concentratie bevorderen, maar ook de productiviteit. Het is dus erg belangrijk om een goed binnenklimaat te creëren.

Helaas voldoen ventilatiesystemen en luchtfilters in het onderwijs niet altijd aan de gestelde eisen. Dit is natuurlijk zonde omdat een goede binnenluchtkwaliteit voor iedereen prettiger werkt.

Daarnaast bevordert het ook de prestaties. Regelmatig onderhoud aan het ventilatiesysteem en gebruik van filters met de juiste filterklasse betekent een betere binnenluchtkwaliteit. Voor alle onderwijsinstellingen wordt minimaal filterklasse ePM1 50% geadviseerd. Deze filters zijn in staat om fijnstofdeeltjes uit de lucht te halen.

De gewenste of geadviseerde binnenluchtkwaliteit en de huidige buitenluchtkwaliteit bepalen de minimale filterklasse van het filter. Vanuit Eurovent is een systeem ontwikkeld waarbij verschillende ruimtes in vijf verschillende SUP klassen verdeeld worden. Onderwijsinstellingen vallen volgens dit systeem in SUP klasse 2. Volgens Eurovent zijn het namelijk ruimtes met een permanente bezetting. Er is één hogere SUP klasse, maar dit is voor onder andere ziekenhuizen met hele strenge eisen.

Als de SUP klasse bekend is, is het belangrijk om te kijken naar de buitenluchtkwaliteit in de regio. Afhankelijk van de buitenluchtkwaliteit wordt het gebied ingedeeld in ODA 1, 2 of 3. ODA staat voor “Outdoor air quality”. De buitenluchtkwaliteit kan bepaald worden met behulp van een luchtmeter. In deze tabel staat per ODA klasse het geadviseerde luchtfilter weergeven.

Heb je vragen? Marleen helpt je graag met professioneel advies.
Stuur een e-mail of bel naar 040 – 204 54 06.

Indrukwekkende cijfers

TOPS Luchtfilters staat iedere dag voor je klaar. Met een aantal cijfers krijg je een overzicht van wie TOPS is.


 • 40
  +

  Jaar ervaring


 • 100000
  +

  Producten op voorraad


 • 2500
  +

  Filters per dag verzonden


 • 25
  +

  Specialisten in dienst