Filter je keuze

Filtertype:

Luchtfilters voor de opvang

Luchtfilters voor de opvang

Uit onderzoek is gebleken dat kinderen extra gevoelig zijn voor luchtvervuiling. Om de optimale ontwikkeling te bieden, is fijnstof elimineren erg belangrijk.

Kinderen een veilige omgeving bieden om op te groeien wilt iedereen. Een goede luchtkwaliteit is daarin heel belangrijk, omdat kinderen extra gevoelig zijn voor schadelijke stofdeeltjes. Zo kunnen de schadelijke stofdeeltjes leiden tot een slechte ontwikkeling van de longen.

Luchtvervuiling komt in kinderdagverblijven onder andere door uitlaatgassen, maar ook door kinderen die hoesten en niezen. Deze bacteriën worden vervolgens verspreid door het fijnstof dat aanwezig is. Fijnstof elimineren is dus niet alleen belangrijk om een veilige omgeving te creëren, maar ook om bacteriën niet de kans te geven om te verspreiden.

Volgens Eurovent valt de kinderopvang onder ruimtes met een permanente bezetting. Het advies van Eurovent is om in deze ruimtes minimaal 50% van de ePM1 stofdeeltjes te filteren. Afhankelijk van de buitenluchtkwaliteit kan het minimale advies nog hoger liggen.

Om de filterkeuze zo transparant mogelijk te maken, heeft Eurovent een systeem ontwikkeld. In dit systeem zijn verschillende ruimtes in verschillende SUP klassen verdeeld. De kinderopvang valt in de SUP 2 klasse. Vervolgens wordt er gekeken naar de “outdoor air quality” en op basis hiervan wordt een locatie ingedeeld in ODA 1, ODA 2 of ODA 3. Via een luchtmeter kan de buitenluchtkwaliteit per locatie gemeten worden.

In deze tabel is te zien aan welke classificatie het filter moet voldoen per ODA categorie.

Heb je vragen? Sandra helpt je graag met professioneel advies.
Stuur een e-mail of bel naar 040 – 204 54 06.

Indrukwekkende cijfers

TOPS Luchtfilters staat iedere dag voor je klaar. Met een aantal cijfers krijg je een overzicht van wie TOPS is.


 • 40
  +

  Jaar ervaring


 • 100000
  +

  Producten op voorraad


 • 2500
  +

  Filters per dag verzonden


 • 25
  +

  Specialisten in dienst