Filter je keuze

Filtertype:

Luchtfilters voor winkelcentra

Winkelcentra

In een winkelcentrum kan het erg druk zijn. Daarom zijn goede filters belangrijk om de bezoekers een prettige ervaring te bieden.

Door de vele bezoekers in een overdekt winkelcentrum is luchtcirculatie erg belangrijk. Vervuilde lucht moet snel afgevoerd worden en er moet continue een toevoer zijn van schone frisse lucht. Hierdoor zullen bezoekers niet vermoeid raken door een slechte luchtkwaliteit. Eurovent adviseert dat de luchtfilters in een winkelcentrum minimaal een ePM2,5 50% classificatie hebben. Afhankelijk van de buitenluchtkwaliteit kan de minimale classificatie nog hoger uitvallen. TOPS Luchtfilters is in staat om voor winkelcentrums de benodigde filters met de juiste classificatie te leveren.

De juiste classificatie bepalen was in het verleden nog redelijk lastig. Daarom heeft Eurovent een systeem ontwikkeld, waarbij de minimale classificatie eenvoudig te bepalen is. Verschillende ruimtes zijn onderverdeeld in SUP klassen. De SUP klassen lopen van SUP 1 tot en met SUP 5. Een winkelcentrum is een ruimte met een tijdelijke bezetting en valt daarom in SUP 3. In SUP 1 moeten de filters aan een hogere kwaliteitseis voldoen dan filters in SUP 3.

Daarnaast is het belangrijk om de buitenluchtkwaliteit te bepalen. Dit is per regio verschillend. Op plaatsen naast een snelweg kan de luchtkwaliteit vanwege de uitlaatgassen erg slecht zijn. Daarom wordt het winkelcentrum op basis van de locatie ingedeeld in ODA 1, 2 of 3. ODA staat voor “outdoor air quality”. De buitenluchtkwaliteit kan gemeten worden met behulp van een luchtmeter. In dit overzicht is te zien welk filter nodig is in welke ODA klasse.

Heb je vragen? Sven helpt je graag met professioneel advies.
Stuur een e-mail of bel naar 040 – 204 54 06.

Indrukwekkende cijfers

TOPS Luchtfilters staat iedere dag voor je klaar. Met een aantal cijfers krijg je een overzicht van wie TOPS is.


 • 40
  +

  Jaar ervaring


 • 100000
  +

  Producten op voorraad


 • 2500
  +

  Filters per dag verzonden


 • 25
  +

  Specialisten in dienst