Filter je keuze

Filtertype:

Luchtfilters voor de voedsel­industrie

Luchtfilters in de voedselindustrie

Tijdens de verschillende processen in de voedselindustrie is het belangrijk dat de kans op besmetting of vervuiling zo klein mogelijk is. Hierdoor blijft de veiligheid voor de werknemers, maar ook voor de eindgebruiker gewaarborgd.

Een goede luchtkwaliteit heeft ook invloed op de houdbaarheid van de geproduceerde producten. Hierdoor kan je onnodig winstverlies vermijden. De luchtkwaliteit heeft niet alleen invloed op de houdbaarheid, maar ook op productieproblemen met de verpakking, een onaangename werkomgeving met een hoge energierekening en tot slot allergische reacties. Om de luchtkwaliteit zo optimaal mogelijk te krijgen is het belangrijk om de juiste filters te plaatsen en het ventilatiesysteem goed te onderhouden.

Per branche en toepassing zijn er verschillende eisen voor de luchtkwaliteit. Eurovent heeft dit uiteindelijk in een systeem verwerkt om te bepalen welk luchtfilter in welke situatie geadviseerd wordt.

Afhankelijk van de ruimte wordt een SUP categorie geadviseerd. De SUP categorieën lopen van 1 tot en met 5, waarbij 1 een ruimte is die aan hoge hygiënische eisen moet voldoen, zoals bijvoorbeeld een ziekenhuis. Het hele proces van voedselproductie bestaat uit verschillende fases die in verschillende type ruimtes worden uitgevoerd. Een opslagruimte heeft lagere eisen dan een voedselverwerkingsruimte.

Afhankelijk van de specifieke toepassing kunnen wij bepalen welke filters geschikt zijn. De laagste SUP categorie in de voedselindustrie zal naar verwachting SUP 4 zijn en de hoogste SUP categorie zal SUP 1 zijn. In SUP 4 moet het filter minimaal de filterklasse ePM10 50% hebben en in SUP 1 is dit al ePM1 70%. Daarnaast is het belangrijk om te bepalen wat de buitenluchtkwaliteit is om tot een optimale match te komen. In deze tabel is te zien wanneer welk filter geadviseerd wordt.

 

Benieuwd naar wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan zeker contact met ons op. Wij denken graag met je mee en zoeken naar de ideale oplossing voor jouw situatie.

Heb je vragen? Sven helpt je graag met professioneel advies.
Stuur een e-mail of bel naar 040 – 204 54 06.

Indrukwekkende cijfers

TOPS Luchtfilters staat iedere dag voor je klaar. Met een aantal cijfers krijg je een overzicht van wie TOPS is.


 • 40
  +

  Jaar ervaring


 • 100000
  +

  Producten op voorraad


 • 2500
  +

  Filters per dag verzonden


 • 25
  +

  Specialisten in dienst