Filter je keuze

Filtertype:

Luchtfilters voor datacentra

Luchtfilters voor Datacenter

Het uitvallen van systemen in een datacenter kan grote gevolgen hebben voor de dagelijkse activiteiten. Luchtvervuiling kan een van de oorzaken zijn.

Fijnstof en andere luchtvervuiling is erg gevaarlijk voor alle gegevens die in de datacenters verwerkt worden. Stofdeeltjes kunnen gevaarlijk zijn voor apparatuur en komen via verschillende wegen binnen. Allereerst via de mensen die in de datacenters werken of op bezoek komen, maar ook via de ventilatiesystemen.

De verschillende stofdeeltjes kunnen corrosie op elektronische onderdelen veroorzaken. Het gevolg kan zijn dat verschillende systemen uitvallen en in het slechtste geval ook tot gegevensverlies kan leiden.

Om alle systemen operationeel te houden, is het belangrijk dat de datacenters gekoeld worden. Door de enorme omvang, lopen de kosten van bijvoorbeeld airco’s erg op. Een goed ventilatiesysteem met de juiste filters kan ook zorgen voor een lager energieverbruik en een gereguleerde temperatuur. De koeling in datacenters is enorm belangrijk, want als er brand uitbreekt kan alle data verloren raken. Daarom kunnen brandvertragende luchtfilters de brandwerendheid verbeteren.

Het toevoerfilter in een datacenter moet minimaal en PM2,5 50% filter zijn. Een datacenter valt onder een ruimte met een tijdelijke bezetting. Dit is de uitkomst uit een systeem dat is ontwikkeld door Eurovent. Om de keuze voor het juiste filter makkelijker te maken, is dit model uitgerold. Afhankelijk van de ruimte wordt een filter geadviseerd die aan bepaalde eisen voldoet.

Er zijn vijf verschillende SUP klassen. Een datacenter valt in SUP klasse 3. Vervolgens wordt er gekeken naar de buitenluchtkwaliteit. Hoe slechter de buitenluchtkwaliteit is, hoe hoger de minimale classificatie van het filter moet zijn. De buitenluchtkwaliteit kan gemeten worden met behulp van een luchtmeter. In deze tabel is de benodigde classificatie te zien per categorie in buitenluchtkwaliteit.

Heb je vragen? Sven helpt je graag met professioneel advies.
Stuur een e-mail of bel naar 040 – 204 54 06.

Indrukwekkende cijfers

TOPS Luchtfilters staat iedere dag voor je klaar. Met een aantal cijfers krijg je een overzicht van wie TOPS is.


 • 40
  +

  Jaar ervaring


 • 100000
  +

  Producten op voorraad


 • 2500
  +

  Filters per dag verzonden


 • 25
  +

  Specialisten in dienst