Filter je keuze

Filtertype:

Luchtfilters voor kantoren

Luchtfilters voor Kantoren

Om concentratie te bevorderen en het ziekteverzuim te verlagen, is het waarborgen van een gezonde luchtkwaliteit een belangrijke stap.

In een kantoor wordt vooral administratief werk gedaan. Als er in een kantoor veel fijnstof is, krijgen mensen vaker te maken met symptomen zoals luchtwegklachten en hoofdpijn. Fijnstof op kantoor is ook een bekende oorzaak van allergische reacties.

Fijnstof ontstaat binnen een kantoor voornamelijk door machines, zoals printers en computers.  Plaatsen met veel verkeer, zoals bedrijfsterreinen en snelwegen, veroorzaken ook veel fijnstof. Ligt het kantoor in de buurt van deze plaatsen, dan is er veel kans op grote concentraties fijnstof.

Om te zorgen dat de medewerkers op kantoor gezond kunnen blijven werken, is het belangrijk te voldoen aan de minimum eisen van de luchtkwaliteit. Dit is geen harde eis maar een dringend advies.

Voor een kantoor wordt minimaal de classificatie ISO ePM1 50% geadviseerd. De kwaliteit van de buitenlucht speelt ook een grote rol en hierdoor kan het minimale advies oplopen tot ISO ePM1 80%. Om te voldoen aan deze hoge classificatie biedt TOPS een groot assortiment aan filters. Voor een persoonlijk advies kan je altijd contact opnemen.

Vanuit de Eurovent zijn er regels opgesteld om tot een advies te komen met betrekking tot de binnen luchtkwaliteit. Afhankelijk van de ruimte en de buitenluchtkwaliteit wordt bepaald welke filters er nodig zijn. Dit gebeurt aan de hand van de ODA- en SUP-klassen. De SUP-klasse staat vast per ruimte.

Kantoorruimtes vallen in de SUP 2 klasse, want dit zijn ruimtes met een permanente bezetting, volgens Eurovent. Vervolgens wordt er gekeken naar de “outdoor air quality” en dit is per plaats verschillend en kan bijvoorbeeld met een luchtmeter gemeten worden.

Wanneer de buitenluchtkwaliteit in de ODA 2 klasse valt, is er minimaal een filter met ePM1 70% nodig. Klik hier voor een handig overzicht van het geadviseerde filter per ODA en SUP klasse.

Heb je vragen? Marleen helpt je graag met professioneel advies.
Stuur een e-mail of bel naar 040 – 204 54 06.

Indrukwekkende cijfers

TOPS Luchtfilters staat iedere dag voor je klaar. Met een aantal cijfers krijg je een overzicht van wie TOPS is.


 • 40
  +

  Jaar ervaring


 • 100000
  +

  Producten op voorraad


 • 2500
  +

  Filters per dag verzonden


 • 25
  +

  Specialisten in dienst