Filter je keuze

Filtertype:

Absoluutfilters

20 resultaten

Informatie over de absoluutfilters van TOPS Luchtfilters

Als de luchtkwaliteit gegarandeerd moet zijn, is een goede luchtfilter onmisbaar. TOPS Luchtfilters heeft ruim 40 jaar ervaring.

Absoluutfilters: voor gegarandeerd schone lucht

In sommige situaties worden extreem hoge eisen gesteld aan de luchtkwaliteit. Denk bijvoorbeeld aan een operatieruimte, zuurkast, cleanroom of binnen de farmaceutische industrie. Speciaal voor die situaties biedt TOPS een assortiment HEPA- en ULPA-filters. HEPA staat voor High Efficiency Particulate Airfilter; ULPA betekent Ultra Low Penetration Airfilter. Een HEPA-filter is tot 99,9995% efficiënt, terwijl een ULPA-filter zelfs nog beter scoort met 99,9999%.

 

Filters van gegalvaniseerd staal, MDF of kunststof

HEPA- en ULPA-filters worden gemaakt uit metaal of MDF, met een filtermedium van microglasvezel papier. De behuizing is standaard voorzien van een pakking. Desgewenst zijn deze filters ook leverbaar met een volledig verbrandbare kunststof behuizing.

Een filter voor iedere toepassing

Iedere situatie is anders. Neem altijd het benodigde luchtdebiet over de filters als uitgangspunt. Op basis daarvan kan je kiezen voor Low Capacity, Medium Capacity, High Capacity en Ultra High Capacity filters.

TOPS levert HEPA- en ULPA-filters in filterklasse E10-U17. Onze filters zijn altijd getest conform de Europese norm EN1822. Filters worden individueel geleverd, standaard voorzien van een testcertificaat.