Filter je keuze

Filtertype:

Tops Screens om kosten te besparen

Tops Screens nodig voor jouw systeem of project?

Contact opnemen
Contact opnemen

De Tops Screens

Luchtbehandelingssystemen, koeltorens, dry coolers, chillers en andere systemen die in de buitenlucht staan, zijn niet beschermd tegen grof vuil. Met Tops Screens zijn deze systemen te beschermen tegen grove stofdeeltjes, bladeren, pollen en insecten.

De Tops Screens worden op maat gemaakt en aan de buitenkant van de installatie geplaatst. Hierdoor worden de warmtewisselaar, spoelen en andere kostbare onderdelen die binnenin zitten beschermd. Door de lage weerstand en het maatwerk kunnen de Tops Screens op alle systemen geplaatst worden. Tops Screens worden ook wel Air intake screens of Air inlet screens genoemd.

Waarom Tops Screens gebruiken?

De Tops Screens zijn een echte aanvulling op systemen als chillers, koeltorens, dry coolers en meer. Het is een investering om extra kosten en problemen te voorkomen. De air intake screens zorgen er namelijk voor dat er geen grove vervuiling meer in de systemen terecht komt. Hierdoor hoeft de installatie minder hard te werken om zo goed mogelijk te blijven presteren, waarmee je vervolgens energiekosten bespaart, CO2 reduceert, maar ook het risico op uitval drastisch vermindert.

Onderhoud Tops Screens

Het onderhoud van de Tops Screens is erg eenvoudig. Met een zachte borstel veeg je namelijk zo al het vuil van de screens af en is de levensduur meer dan 10 jaar. Je kan de air intake screens ook met een slang afspuiten of met een stofzuiger schoonmaken. Daarnaast is er minder onderhoud nodig aan de systemen zelf, omdat het grove vuil al in een eerdere fase door de screens wordt afgevangen.

De Tops Screens zijn een echte must-have. De investering wordt namelijk in een korte periode terugverdiend. Je bespaart op energiekosten, onderhoud en het vervangen van andere onderdelen zoals luchtfilters. Daarnaast verleng je de levensduur van de systemen.

Maatwerk Tops Screens

Omdat iedere toepassing om een andere oplossing vraagt, zijn alle Tops Screens op maat gemaakt. Op deze manier kunnen de screens op alle systemen worden bevestigd, waardoor je effectief kosten bespaart.

Werkwijze

De Tops Screens hebben een beschermende werking voor de systemen. Het is daarom belangrijk dat de juiste screens met de goede afmeting geleverd worden.

Allereerst is het belangrijk om de installatie in te meten. Dit kunnen wij voor jou op locatie komen doen, maar dit kan ook zelf gedaan worden met behulp van het opnameformulier. Vervolgens zullen wij dit technisch uitwerken met een prijsopgave. Is de prijsopgave akkoord? Dan kunnen de Tops Screens eenvoudig zelf gemonteerd worden. Door het montagesysteem is dit namelijk eenvoudig te doen. Met behulp van de montagehandleiding kunnen de air intake screens stap voor stap geïnstalleerd worden. Belangrijk om te weten is dat de installatie niet stil hoeft te staan tijdens de montage. Tot slot evalueren we samen de resultaten. Hierdoor kan je precies zien wat de investering heeft opgeleverd.

Specificaties

Frame Kunststof
Materiaal screen Polyester kern met PVC omhulsel
Materiaal bevestigingsogen RVS
Weerstand 25 Pa bij 3 m/s
Werktemperatuur -15°C tot +50°C
UV bestendig Ja
Levensduur +10 jaar
Garantie 5 jaar

Informatie

De Tops Screens worden van hoogwaardige materialen gemaakt. Zo is het frame van kunststof, het materiaal van het doek heeft een polyester kern met PVC omhulsel inclusief een speciale coating en zijn de bevestigingsogen van RVS gemaakt. De screens zijn ook UV bestendig. Hierdoor hebben de air intake screens een lange levensduur van +10 jaar. Zoals hierboven genoemd zorgen de hoogwaardige Tops Screens voor een aanzienlijke energiebesparing en een significante besparing op het onderhoud. Dit komt onder andere door de lage weerstand van 25 Pa bij 3 m/s.

Download opnameformulier

Download montagehandleiding

Voordelen per toepassing

De voordelen per toepassing zijn in een overzichtelijke flyer verwerkt. Via de linkjes hieronder kan je de flyers eenvoudig bekijken.

Op zoek naar Tops Screens voor jouw project?

Contact opnemen