Filter je keuze

Filtertype:

De TOPS Filterbox

Door de stijgende gasprijzen gaan mensen op zoek naar alternatieven om te stoken. Een van de alternatieven is het stoken van hout, wat wordt gezien als een goedkoper alternatief.

Door de toename in het stoken van hout wordt er ook meer houtkachelrook geproduceerd. Wanneer je over een ventilatiesysteem beschikt, kan de kachelrook naar binnen worden gezogen. Hierdoor kan je in je woning of kantoor last krijgen van de kachelrook van anderen.

Om een veilig en comfortabel binnenklimaat te creëren, heeft TOPS hier een oplossing voor. De TOPS Filterbox is namelijk in staat om de lucht te filteren op stofdeeltjes en geuren te neutraliseren. Dit betekent dat je geen last meer hebt van onaangename kachelrook van anderen!

Een gezond binnenklimaat

Ventileren is de afgelopen periode vaak in het nieuws. De meest bekende manier van ventileren is door ramen en deuren tegen elkaar open te zetten. Maar dit is zeker niet de ideale manier, want een ventilatiesysteem zorgt juist voor een gezond binnenklimaat in de woning of op het werk. Een ventilatiesysteem filtert de lucht namelijk op stofdeeltjes én behoudt de warmte.

Doordat gebouwen tegenwoordig zo goed worden geïsoleerd, zijn de ventilatiesystemen nog belangrijker geworden. De gebouwen zijn namelijk zo goed als luchtdicht. Om een gezond binnenklimaat te creëren moet er dus geventileerd worden. Wanneer het gebouw in een vervuild gebied staat, zijn er hoogwaardigere filters nodig. De lucht moet namelijk beter gefilterd worden om een gezond binnenklimaat te creëren.

Ventileer duurzaam door gebruik te maken van je ventilatiesysteem

De werking van de TOPS Filterbox

Ons advies is om de TOPS Filterbox ná de WTW-unit aan te sluiten. Op deze manier filtert de WTW-unit eerst de lucht en gaat het vervolgens door de Filterbox, waar de lucht nogmaals wordt gefilterd op fijnstof en geuren geneutraliseerd worden. Kies je voor deze optie dan gaan er twee verschillende type filters in de filterbox, namelijk een fijnstoffilter en actiefkoolcilinders voor het neutraliseren van de geuren. De actiefkoolcilinders zorgen ervoor dat je geen last hebt van kachelrook van anderen of bijvoorbeeld uitlaatgassen.

Daarnaast heb je ook nog de optie om de TOPS Filterbox vóór de WTW-unit te plaatsen. Dan heb je nog een extra filtertrap nodig in de vorm van een grof filter. Op deze manier worden eerst grove stofdeeltjes zoals zand en haren uit de lucht gefilterd, vervolgens gaat het door de fijnstoffilters en tot slot door de actiefkoolcilinders.

De TOPS Filterbox aansluiten

Wanneer je al een WTW-unit hebt, is het aansluiten van de Filterbox eenvoudig. Je sluit een flexibele slang aan op het toevoerkanaal van de WTW-unit. Met de verloopstukken, kan je de flexibele slang op ieder kanaal aansluiten. Tot slot trek je de slangklem aan, zodat alles stevig is aangesloten. Bovendien heeft de flexibele slang een dempende werking.

De geluidsarme filterbox maakt gebruik van hoogwaardige filters die ervoor zorgen dat de energietoename beperkt is en de weerstand laag blijft.

De werking van de TOPS Filterbox

Geschreven door Stefan
Product Specialist bij TOPS Luchtfilters

Benieuwd naar de mogelijkheden met de TOPS filterbox?

Contact opnemen